3 Ağustos 2011 Çarşamba

Piyasalar Durulmuyor


Piyasalar Durulmuyor

haber no:13 Global piyasalar Amerikanın borçlanma sorununun çözülmesine karşın büyüme rakamlarının hala çok kısıtlı gelmesinden dolayı güven bunalımı yaşıyor. Önümüzdeki günlerde yeni borç limitinin kullanımının daha önemli hale geleceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. isviçre frankı ve altın yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülüyor ve rekora doymuyor.
ALTIN FİYATLARI UÇTU!
ABD'deki borç krizinin akibetine yönelik belirsizlikle rekor üstüne rekor kıran altın, borç tavanına yönelik uzlaşma sinyalleriyle nefes almıştı. Aradan geçen 2-3 günlük süreden sonra, açıklaların verilerin de etkisiyle ABD ve dünya ekonomisine yönelik belirsizlik servet sahiplerinin güvenli limanı olan altını yine yerinden oynattı.
Dün Güney Kore Merkez Bankası'nın da13 yıl aradan sonra alımlara başladığını açıklamasıyla hareketlenen altın piyasası, global ekonomiye yönelik endişelerin artmasıyla sert bir yükseliş yaşadı. Daha pazartesi günü borç tavanına yönelik anlaşma sinyaliyle 1.615 dolara doğru gevşeyen altının ons fiyatı bugünkü elektronik işlemlerde 1.675 dolara kadar çıkara rekorunu yeniledi. Yani 3 günde yüzde 4'e yakın bir arış yaşanmış oldu.
Öte yandan, ABD'nin üçüncü bir parasal genişleme uygulamasına geçeceği yöndeki beklentiler de artmış durumda. Eğer bu yönde bir adım atılırsa risk iştahındaki artış hem gelişmekte olan piyasalara hem de 'altın'a yarayabilir. Altın yatırımcısının bu konuyu da yakından izlemesinde fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder