4 Ağustos 2011 Perşembe

Papandreu İsyan Etti


Papandreu İsyan Etti

haber no:16 Gün geçmiyorki AB ve Yunanistan hakkında ekonomi haberleri gelmesin işte Brüksel ve Atina arasındaki son durum. Atina'da yayımlanan To Vima gazetesi, Yunanistan'ın kurtarılması için 22 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenen ve nihayetinde yardım paketinin onaylandığı olağanüstü zirvede yaşananların perde arkasına ilişkin haber yorumunda, Başbakan Papandreu'nun istediklerini aldığını, ancak hükümetin, Yunan tarafının üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesi yönünde zor bir görevi olduğunu aktardı.
ATİNA'YA BOŞ ELLERLE DÖNEMEM
Haberde, bu noktada sözü alan Papandreu'nun, Yunanistan'a verilenlerle ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve diğer liderlere, ''Bunlarla ben uçağa binmem, buradan gitmem. Atina'ya boş ellerle dönemem'' dediği ifade edildi.

MORA'YI MI SATAYIM
Zirvede bulunanları kaynak olarak gösteren To Vima, Finlandiyalı karşıtının garanti talep etmesi, Slovak karşıtının ise ''Fakir ülkesinin Yunanistan için karşılıksız ödeme yapamayacağı'' ifadeleri sonrasında, ses tonunu yükselten Papandreu'nun ''İnanmanız için ne yapmam gerek? Adalarımızı rehin mi vereyim, Mora'yı (Peloponisos) mı satalım? Böyle şeyler olmaz, bunu biliyorsunuz'' dediğini kaydetti.

MALİ REFORM ŞART
Bu noktada görüşmelerin başka bir yön aldığını belirten gazete, devamında borç ödeme süresinin uzatılması, faizlerin azaltılması, Marsall Planı gibi konulara yolun açıldığını, bununla birlikte tüm bunlar için Yunan Başbakana bütün mali reformların kesinlikle uygulanmasının şart olduğunun açıkça ifade edildiğini yazdı.

0 yorum:

Yorum Gönder